ایران‌شناسی 2

ایران‌شناسی 2 چاپ‌شده
گروه تألیف مجموعۀ ایران‌شناسی پس از بررسی نقاط قوت و ضعف جلد اول کتاب ایران‌شناسی، تغییراتی در محتوای جلد دوم و ساختار درس‌ها ایجاد کرد. هر درس از جلد دوم کتاب ایران‌شناسی شامل بخش‌های آماده‌سازی، پرسش‌های پیش از خواندن، پرسش‌های حین خواندن، متن اصلی، تمرین‌های درک مطلب، تمرین‌های تولیدی و خلاقیت فردی است. برای افزایش خلاقیت فردی مخاطبان، تلاش شده‌است متناسب با محتوای درس، دانش عمومی آنها از کشور خودشان نیز فعال گردد و از این طریق ضمن تعمیق یادگیری آنها، پیام متن نیز بهتر منتقل گردد. متن اصلی درس‌های کتاب بین 500 تا 700 کلمه است.
این کتاب برای فارسی‌آموزان سطح C1 و C2 در چارچوب شش‌سطحی اروپایی طراحی شده‌است و مخاطب اصلی آن دانشجویان خارجی رشتۀ ایران‌شناسی و شرق‌شناسی و شرکت‌کنندگان سطح پیشرفتۀ دوره‌های دانش‌افزایی داخل ایران هستند. فارسی‌آموزان این سطح می‌توانند متون بسیاری از ژانرهای مرتبط با موضوعات گسترده را، چه آشنا و چه ناآشنا درک کنند. در این سطح زبان‌آموزان قادر به تفسیر متن با کمک سرنخ‌های متنی و فرازبانی هستند و متون دارای اختصار با واژه‌های تخصصی و ساختار دستوری پیچیده را به خوبی متوجه می‌شوند. پس از آموزش این کتاب آنها توانایی درک متون طولانی با ماهیت تخصصی و دانشگاهی را دارند و می‌توانند مقالات تخصصی و فنی را بخوانند، درک کنند و دربارۀ آنها صحبت کنند.
از ویژگی‌های متفاوت جلد دوم در مقایسه با جلد اول می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
• در این کتاب از آنجا که متن‌ها بیشتر جنبۀ تخصصی دارند، جزئیات بیشتری در متن ارائه می‌شود و همین‌طور اسامی خاص بیشتری در متن ذکر می‌شود اما این اسامی در میزان دشواری متن و درک مطلب تأثیری ندارند زیرا در پرسش‌های درک مطلب تعداد پرسش‌هایی که به این اسامی مربوط هستند، اندک است.
• مبنای تاریخ در متن‌های این کتاب تاریخ هجری‌خورشیدی است و به همین دلیل «هجری‌خورشیدی» در متن ذکر نشده است. البته در مواردی نیاز به ذکر تاریخ بر مبنای «هجری‌قمری» یا «میلادی» بوده که در این موارد مبنای تاریخ در متن آمده‌است.
• واژه‌های اصلی هر درس در بخش واژه‌نامه در انتهای کتاب معرفی می‌شوند.
• برای سهولت درک برخی از واژه‌ها، واژه‌نامۀ تصویری نیز در انتهای کتاب گنجانده شده‌است. در این بخش تصویر واژه‌هایی که توضیح‌دادن معنی آنها ممکن نبوده و یا معنی واژه‌ها کمکی به درک آنها نمی‌کرد، آورده شده‌اند.
• منابع مورداستفاده برای هر متن به‌صورت مجزا در بخش منابع در انتهای کتاب گردآوری شده‌است.

درس 1 آئین‌های ازدواج
درس 2 آئین‌های تولد
درس 3 شب‌نشینی
درس 4 غذاها
درس 5 طب
درس 6 ورزش باستانی
درس 7 پوشاک اقوام

درس 1 موسیقی سنتی
درس 2 خوش‌نویسی
درس 3 نقاشی
درس 4 سینما
درس 5 نمایش
درس 6 انیمیشن

درس 1 خانۀ ایرانی
درس 2 باغ ایرانی
درس 3 مساجد ایرانی
درس 4 کلیساها
درس 5 کاروان‌سراها
درس 6 بازارهای سنتی
درس 7 شهرهای باستانی

مؤلفان کتاب

کتاب‌های مرتبط